Bowlen.nl  
  donderdag 9 juli 2020 Nederlandse Bowling Federatie Nederlandse Bowling Federatie Facebook Twitter Instagram Mobiele App
 
Nieuws
 

RCT Brabant organiseert bijeenkomst voor verenigingsbesturen

woensdag 21 december 2016

Woensdag 18 april zijn de bestuursleden van alle verenigingen in Noord-Brabant uitgenodigd voor een bijeenkomst in Waalwijk. Deze bijeenkomst staat in het teken van kennis maken en kennis delen, waarbij ook het activiteitenaanbod in de regio op de agenda staat.

 

Alleen ga je snel, samen kom je verder

Twee weten meer dan één en daarom is het goed als verenigingen kennis en ervaringen uitwisselen. Tijdens een belronde in de zomer van 2016 constateerde bureaumedewerker Jan Jaap van der Sar dat veel verenigingen dezelfde uitdagingen kennen. Ledenwerving en -behoud, promotie, relatie met de ondernemer en het enthousiasmeren van voldoende vrijwilligers zijn zaken die bij meerdere verenigingen terugkwamen.

 

Aan de andere kant kwamen tijdens de gesprekken ook veel goede voorbeelden voorbij. Nieuw activiteitenaanbod dat aansluit bij de wensen van de leden, aansluiting jeugd & senioren en sfeer binnen de vereniging. Tijdens de bijeenkomst willen deze goede ideeën uitwisselen en uitzoeken voor welke uitdagingen we samen oplossingen kunnen vinden.

 

Tot slot wordt ook het regionale aanbod aan evenementen onder de loep genomen. Het aantal deelnemers aan stedenontmoetingen en regionale kampioenschappen is de afgelopen jaren gedaald, terwijl verenigingsbestuurders aangeven dat veel leden het best leuk vinden om eens buiten het eigen centrum te spelen. Blijkbaar sluit het activiteitenaanbod in de regio niet meer aan bij de wensen en behoeftes van het huidige ledenbestand. Tijdens de bijeenkomst wordt de vraag gesteld: Stel, er bestaat nog geen enkele activiteit tussen verenigingen in Noord-Brabant. Wat zouden we dan (willen) organiseren?

 

De bijeenkomst gaat van start om 19.30 uur.

 

Locatie

't Bourgondisch Hof

Eerste Zeine 92

5144 AL Waalwijk

www.bourgondischhof.nl<< Terug naar nieuwsberichten